Paulina Styś-Nowak dnia 2018/04/16

Domowe musli

Na blogu znajduje się już kilka przepisów na domową granolę, która wymaga upieczenia. Dzisiaj natomiast najszybsza z możliwych wersja musli przygotowanego z patelni. Rach - ciach i gotowe. A wystarczy na kilka porządnych porcji śniadaniowych!


Składniki na domowe musli:

  • Mix różnych płatków do wyboru (owsiane, orkiszowe, gryczane) - 200g
  • Mix orzechów i nasion do wyboru (np. włoskie, migdały, pestki dyni, nasiona słonecznika) - ok. 150g
  • Mix suszonych owoców (np. śliwka, rodzynki, daktyle) - ok. 150g


Przepis na domowe musli:

  • Płatki wsyp na suchą patelnię i praż aż się lekko zarumienią.
  • Owoce suszone i grubsze orzechy posiekaj.
  • Wymieszaj składniki i wsyp do zamykanego słoika.
  • Dodawaj do mleka lub jogurtu.

Sprawdź inne przepisy z dodatkiem musli i granoli:


Chcesz zdrowo schudnąć?

Pobierz za darmo mój jadłospis odchudzający 1500kcal.

Pobierz za darmo

8 komentarzy: