Składniki:
- ok. 120g wędzonego łososia na gorąco
- 5 łyżek kremowego serka z dobrym składem (np. Bielucha)
- 1/4 czerwonej cebuli
- pęczek szczypiorku
- pieprz
Sposób przygotowania pasty z łososia:
- Cebulę i szczypiorek drobno posiekaj.
- Łososia porwij na drobne kawałki.
- Wymieszaj składniki i dopraw do smaku pieprzem.
Wartość odżywcza porcji pasty (1/2 całości):
- Energia: 168 kcal
- Białko: 18 g
- Tłuszcz: 9 g
- Węglowodany: 3 g
- Błonnik pokarmowy: 0,5 g
Pasta z wędzonego łososia jest dobrym źródłem:
- Składników mineralnych: magnezu, cynku;
- Witamin: A, D, E, B1, B6, B12, PP;
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na mojego bloga! :)
Popieram, świetny pomysł na pastę.
UsuńPyszna, musze taka zrobic :D
OdpowiedzUsuńskad wiesz ze pyszno skoto dopiero musisz taka zrobic?
Usuńgdzie napisała, że robi ją pierwszy raz w życiu?
UsuńMoże chodziło o to, że wyglada pysznie 😁
UsuńTak, wlasnie wiele osob komentuje, ze cos jest pyszne, zanim sprobuje. Irytujace. Co do pasty to naprawde smaczna. Jak wszystkie przepisy z Pani bloga. Zrobilam dzis w 5 minut. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńRzeczywiście pyszna, łatwa w przygotowaniu. Poczęstowałam nią gości podczas urodzin - posmarowałam kawałki bagietki - rewelacja według degustujących :)
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis. Pyszna propozycja śniadania!
OdpowiedzUsuńUnknown może lizała ekran dlatego wie że pyszna ! ����
OdpowiedzUsuńWędzony - kojarzy mi się z rakotwórczym...więc gdzie tu "zdrowe"?
OdpowiedzUsuńCześć! Podpowiesz mi jaki łosoś najlepiej sprawdzi się do takiej pasty? Nigdy wcześniej nie robiłam pasty z łososia, więc nie wiem. Zastanawiam się nad produktami z oferty http://mowilosos.pl/ - jak myslisz, sprawdzi się?
OdpowiedzUsuńWypróbuje! Będzie idealna na śniadanie do moich keto-krakersów :)
OdpowiedzUsuńA czy łososia można zastąpić np tuńczykiem?
OdpowiedzUsuńNiestety jest to zakazane
UsuńA co zamiast serka? Z nabialu tylko mleko pijam
OdpowiedzUsuńJest pysznaaa
OdpowiedzUsuńCzy jak dodam zamiast serka gęstego jogurtu greckiego będzie ok?
OdpowiedzUsuń