Składniki :
Sposób przygotowania:
- Jaja gotujemy na twardo.
- Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy.
- Pozostaje tylko doprawić do smaku ;)
Wartość odżywcza porcji (ok. 1/3 całej pasty):
- Energia: 92 kcal
- Białko: 12,9 g
- Tłuszcze: 3,6 g
- Węglowodany: 2,1 g
- Błonnik pokarmowy: 0,3 g
- Cholesterol: 140,8 mg
Pata z tuńczyka jest dobrym źródłem:
- Składników mineralnych: potasu, magnezu, żelaza, cynku;
- Witamin: A, E, kwasu foliowego, B12, B2, B6, PP;
żebym to ja jeszcze lubiła tuńczyka... a nie znoszę :<
OdpowiedzUsuńMożna zastąpić inną rybką, np. makrelą :)
Usuńteż nie lubiłam tuńczyka :) do dzisiaj kiedy to zrobiłam tę pastę rodzince ;)
Usuńmoże głupie pytanie, ale jaja surowe?
OdpowiedzUsuńo kurczę, nie napisałam! gotowane :)
Usuńdzięki :)
Usuńzrobię, fajnie brzmi, dzięki (fufu dla oliwek ;) )
OdpowiedzUsuńRewelacja! wiecej takich przepisów:)
OdpowiedzUsuńZrobiłam, przepyszna pasta! Pewnie jeszcze nie raz zagości na moich kanapkach :)
OdpowiedzUsuńPrzepis niewegetariański. Wegetarianie ryb nie jedzą :)
OdpowiedzUsuńZgadza się - rozpędziłam się przy etykietach ;)
UsuńChociaż osobiście znam semiwegetarian, którzy jedzą ryby ;)
Tzw. semi-wegetarianizm w teorii nie istnieje, ludzie smai sobie przypinają taką etykietkę, żeby w oczach wegusów wypadać lepiej^^. Mięso, albo się je, albo nie (a ryba to też mięso, no nie?:) ). Twój blog jest naprawdę kopalnią super przepisów, ale warto o tej małej różnicy pamiętać, przy dodawaniu etykiet:) Niektórzy nieuświadomieni mogą zostać wprowadzeni w błąd :)
UsuńZgadzam się w 100 procentach ;)
Usuńa ogorka konserwowego mozna dodac?
OdpowiedzUsuńJasne ;)
UsuńAaaa widzę, że u Ciebie też był szczypiorek, nie zauważyłam ;) / miniqa
OdpowiedzUsuńO jeju jakie to pyszne! Idealne na kromce chleba razowego i na wierzch szczypiorek! Myślę, że bardzo dobrze skomponuje się to jeszcze z ogórkiem kiszonym na wierzchu, wypróbuję następnym razem. Jest B-O-S-K-I-E, myślałam że będzie średnie ale jest genialne naprawdę!
OdpowiedzUsuńWitam, ile taka pasta może leżeć w lodówce? ;)
OdpowiedzUsuńWitam, ile taka pasta może leżeć w lodówce? ;)
OdpowiedzUsuńWitam, ile taka pasta może leżeć w lodówce? ;)
OdpowiedzUsuńDo 4 - 5 dni ;)
UsuńPasta wyszla PYCHOTKA, robilam dokladnie w/g przepisu. Bardzo polecam
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńmożna dodać kukurydzę zamiast oliwek? :)
OdpowiedzUsuńWszystko można ;)
UsuńWyszła pyszna! Nawet z oliwkami ;) Ja akurat dałam 3 czarne, bo za zielonymi nie przepadam ^^
OdpowiedzUsuńbardzo dobra pasta:)polecam
OdpowiedzUsuń