O tym jak zrobić naleśniki idealne pisałam szczegółowo wczoraj - przepis i wskazówki zawarte w poprzednim poście na pewno się przydadzą. A jeżeli szukasz czegoś naprawdę konkretnego leć po przepis na naleśniki z kurczakiem i pieczarkami.
Naleśniki ze szpinakiem - przepis na 2 porcje:
- 4 naleśniki z najlepszego przepisu na naleśniki
- Świeży szpinak - opakowanie 200 - 250g
- Czosnek - 5 ząbków
- Oliwa z oliwek - 2 łyżki
- Ser feta - ok. 150g
- Pieprz do smaku
Naleśniki ze szpinakiem i fetą - przepis:
Czosnek pokrój w cienkie plasterki.
Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojony czosnek. Smaż przez chwilę, pilnuj żeby się nie przypalił. Następnie do podsmażonego czosnku dorzuć świeży szpinak i smaż przez kilka minut aż zmniejszy swoją objętość. Dopraw do smaku pieprzem.
Do usmażonego szpinaku rozkrusz fetę.
Przygotowanym farszem posmaruj naleśniki.
Wartość odżywcza dwóch naleśników ze szpinakiem i fetą:
- Energia: 497 kcal
- Białko: 21 g
- Tłuszcz: 32 g
- Węglowodany: 33 g
- Błonnik pokarmowy: 3 g
- Ładunek glikemiczny: 18
Wypróbuj inne przepisy ze szpinakiem
- Indyk w szpinakowym sosie
- Kotlety ziemniaczane
- Pulpety z indyka w sosie
- Pierogi ze szpinakiem
- Zielone naleśniki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz