Składniki na porcję:
- Granola jagodowa - 5 łyżek
 - Jogurt naturalny - 4 łyżki
 - Świeże owoce - u mnie 1/2 banana, kilka truskawek i garść jagód
 
Sposób przygotowania:
- Na spód naczynia wsyp 2 łyżki granoli, zalej to łyżką jogurtu.
 - Kolejna warstwa to posiekana w kostkę część banana, truskawek i jagód oraz łyżka granoli.
 - Polej to 2 łyżkami jogurtu, rozrzuć kolejną część owoców i łyżkę granoli.
 - Podobnie postąp z ostatnią warstwą ;)
 
Wartość odżywcza takiego zestawu śniadaniowego:
- Energia: 442 kcal
 - Białko: 14,8 g
 - Tłuszcz: 15,5 g
 - Węglowodany: 60 g
 - Błonnik pokarmowy: 9 g
 - Cholesterol: 8 mg
 
Śniadanie z granolą jagodową jest dobrym źródłem:
- Składników mineralnych: potasu, wapnia, magnezu, żelaza, cynku;
 - Witamin: E, C, kwasu foliowego, B1, B2, B6, B12, PP;
 



Wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńŁadnie podane, i bardzo ładne zdjęcia :) Podoba mi się to połączenie smaków.
OdpowiedzUsuńpyszny deser:)
OdpowiedzUsuńdobra nazwa, królewskie śniadanie :)
OdpowiedzUsuńSuper przepisy i przepiękne zdjęcia! Aż się chce przygotowywać :)
OdpowiedzUsuńIle czasu można taką granolę przechowywać?
OdpowiedzUsuńZe spokojem do 3 miesięcy (musi być dobrze wypieczona).
Usuń