Składniki na 4 porcje:
- pół małego kalafiora
- 3 garści fasolki szparagowej
- mała papryka czerwona
- 2 garści pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki uprażonego sezamu
- 3 garści ugotowanej ciecierzycy (można użyć z puszki)
- szczypiorek
- łyżka oliwy
Sposób przygotowania:
- Fasolkę ugotuj i pokrój na mniejsze kawałki.
- Paprykę posiekaj.
- Kalafiora zmiksuj blenderem, a jeszcze lepiej zetrzyj na tarce.
- Wymieszaj składniki i dopraw do smaku.
Wartość odżywcza porcji sałatki:
- Energia: 159 kcal
- Białko: 9 g
- Tłuszcz: 6 g
- Węglowodany: 15 g
- Błonnik pokarmowy: 9 g
Sałatka jest dobrym źródłem:
- Składników mineralnych: potasu, magnezu, cynku;
- Witamin: A, C, kwasu foliowego, B1, B2, B6, PP;
Z przyjemnoscia zrobie taka salatke na obiad :D
OdpowiedzUsuńSuper pyszne! Nie dodałam wprawdzie papryki - bo akurat nie miałam, ale za to skropiłam sokiem z cytryny... Mniam!
OdpowiedzUsuńDieta jest mega ważna ale nie najważniejsza !! Czy dbacie o swoje zdrowie ? Czy regularnie robicie sobie badania ? Chciałbym Wam polecić stronę http://zoliborz.cmp.med.pl/, na której znajdziecie ofertę Centrum Medycznego CMP na terenie Warszawy. Świadczą oni usługi medyczne na najwyższym poziomie, dla osób indywidualnych i instytucjonalnych.
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy wpis. Masz ogromny talent do prowadzenia bloga, więc liczę na to, że niebawem dodasz kolejne wpisy.
OdpowiedzUsuńSuper - przetestuję przepis.
OdpowiedzUsuńFajnie wyczerpany teamt.
OdpowiedzUsuńCiekawy artykuł. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńKażdy chciałby na pewno być na tym blogu. Sam na przykład ostatnio trochę przypadkowo znalazłem firmę https://prusator.pl .Na pewno za nie długo skorzystam z tej firmy.
OdpowiedzUsuńTen artykuły naprawdę jest bardzo ciekawy.W przyszłości na ten blog wrócę.
OdpowiedzUsuńja kupuje gotowe soki pomidorowe w wiekszych pojemnosciach https://polskiepomidory.com.pl/soki-pomidorowe/ ale chyba teraz przerzuce sie na soki wielowarzywne
OdpowiedzUsuńŁadnie to wygląda.
OdpowiedzUsuń