Składniki na 3 porcje:
- ok. 200g twarogu półtłustego
- 2dojrzałe banany
- szklanka jagód
- do ozdoby świeże jagody i migdały
Sposób przygotowania:
- Zmiksuj wszystko i nałóż do miseczek.
- Ozdób jagodami i migdałami.
Wartość odżywcza porcji serniczka jagodowego:
- Energia: 208 kcal
- Białko: 14,5 g
- Tłuszcz: 6 g
- Węglowodany: 23 g
- Błonnik pokarmowy: 3 g
Serniczek jagodowy jest dobrym źródłem:
- Składników mineralnych: potasu, magnezu, cynku;
- Witamin: E, C, B2, B6, B12;
Wygląda apetycznie!
OdpowiedzUsuńZapraszam na swojego bloga! ;-)
Masz pieska? Bo chyba widzę kłaczek po lewej stronie serniczka ;P
OdpowiedzUsuńTak, syberian husky, który leni się latem do tego stopnia, że po podwórku latają kłębki sierści :D
UsuńSerniczek właśnie skonsumowany:) Zrobiłam z mrożonych jagód, a na spód dodałam biszkopty, wyszedł obłędny
OdpowiedzUsuńmusze spróbować!
OdpowiedzUsuńDziękuję za te wszystkie przepisy, ja nienawidzę gotować i stać w kuchni ale dzięki Tobie robię co mogę :) i wszyscy się zachwycają. Prostota tych przepisów, to że nie są wymyślne, tak tanie i zdrowe, po prostu obłęd! Jesteś niesamowita, dziękuję Ci za to :)
Czy można zamiast jagód dodać truskawek? ;)
OdpowiedzUsuńWyszedł nie dobry. Ma bardzo dziwny smak. Nie polecam.
OdpowiedzUsuń