Paulina Styś-Nowak dnia 2013/10/22

Gruszkowy przekładaniec

 Składniki na 3 porcje:

  • Gruszka - sztuka
  • Orzechy włoskie - łyżeczka
  • Wiórki kokosowe - łyżeczka
  • Płatki owsiane - łyżka
  • Rodzynki - łyżka
  • Miód - 1/2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  • Orzechy posiekaj, wymieszaj z wiórkami, płatkami, rodzynkami i miodem.
  • Gruszkę pokrój na 4 część w szerz i wydrąż gniazda nasienne.
  • Nałóż na kolejne plastry bakaliową mieszankę - całą gruszkę przebij patyczkiem do szaszłyka.
  • Gruszkę owiń folią do pieczenia i upiecz w temp. 180 stopni C przez 20 minut.

 

Wartość odżywcza gruszkowego przekładańca:

  • Energia: 217 kcal
  • Białko: 3,2 g
  • Tłuszcz: 7,1 g
  • Węglowodany: 40,5 g
  • Błonnik pokarmowy: 5 g
  • Cholesterol: 0 mg


Gruszkowy przekładaniec jest dobrym źródłem:
  • Składników mineralnych: potasu, magnezu, żelaza;
  • Witamin: E, C, kwasu foliowego;

Chcesz zdrowo schudnąć?

Pobierz za darmo mój jadłospis odchudzający 1500kcal.

Pobierz za darmo

4 komentarze:

  1. świetny pomysł, wygląda bardzo smacznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. zrobiłam dziś, dałam tylko żurawine suszoną zamiast rodzynek, pycha i bardzo słodkie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy to aby nie porcja sala jednej osoby? :)

    OdpowiedzUsuń