Paulina Styś-Nowak dnia 2013/08/12

Morelowo - malinowe słodkości

Deser z malinami

  Składniki na porcję:

  • Jogurt naturalny - 5 łyżek
  • Morele - 10 sztuk
  • Suszone daktyle - kilka - kilkanaście sztuk
  • Maliny - 1/2 szklanki
  • Słupki migdałów - łyżka

 

 

Sposób przygotowania:

  • Z moreli odrzucamy pestki, miksujemy je z daktylami.
  • Do szklanki nakładamy na przemian jogurt i zmiksowane morele.
  • Na wierzch układamy maliny, całość posypujemy słupkami migdałów.


Wartość odżywcza deseru morelowo - malinowego:

  • Energia: 273 kcal
  • Białko: 10,6 g
  • Tłuszcz: 8,4 g
  • Węglowodany: 49 g
  • Błonnik pokarmowy: 10 g
  • Cholesterol: 10 mg


Deser morelowo - malinowy jest dobrym źródłem:
  • Składników mineralnych: potasu, wapnia, magnezu;
  • Witamin: A, E, C, kwasu foliowego, B2, B6, B12, PP;

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz