Zielony koktajl z mango | Zdrowe Przepisy Pauliny Styś

Paulina Styś-Nowak dnia 2016/11/02

Zielony koktajl z mango

Pijemy zielone! :)


Składniki na 4 porcje:

  • Mango - 2 średnie, dojrzałe sztuki
  • Pomarańcza - sztuka
  • Jabłko - sztuka
  • Świeży szpinak - 4 garści
  • Woda - szklanka
  • Miód - łyżka (opcjonalnie, zależy od słodkości owoców)


Sposób przygotowania:

  • Miksujemy i pijemy :)


Wartość odżywcza zielonego koktajlu z mango:

  • Energia: 172 kcal
  • Białko: 3 g
  • Tłuszcz: 1 g
  • Węglowodany: 37 g
  • Błonnik pokarmowy: 5 g


Zielony koktajl z mango i szpinakiem jest dobrym źródłem:
  • Składników mineralnych: potasu, magnezu, żelaza;
  • Witamin: A, E, C, kwasu foliowego, B1, B2, B6, PP;

P.S. Chcesz jeść zdrowo jednak nie wiesz od czego rozpocząć? Pobierz teraz moją listę 55 zdrowych produktów i weź ją na kolejne zakupy! To będzie Twój pierwszy krok w stronę zdrowego odżywiania i lepszego życia (zdrowie, więcej energii, szczupła sylwetka, mocne włosy i paznokcie). Do dzieła!

5 komentarzy:

  1. Brat ostatnio robił taki koktajl. Dodał awokado i wyszedł deser :) Pyszny, delikatny mus.

    OdpowiedzUsuń
  2. zamiast szpinaku, co można dodać? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Natkę pietruszki, seler naciowy, jarmuż, roszponkę, sałatę rzymską ;)

      Usuń
    2. Dziękuję, na pewno wypróbuję :) pozdrawiam.

      Usuń