Jogurtowa owsianka z "wkładką" | Zdrowe Przepisy Pauliny Styś

Paulina Styś-Nowak dnia 2012/10/25

Jogurtowa owsianka z "wkładką"

Składniki na porcję:

  • Płatki owsiane górskie - 3 łyżki
  • Jogurt naturalny - 3 łyżki
  • Dżem domowej roboty (u mnie borówkowy) - 3 łyżeczki
  • Gruszka - pół sztuki
  • Granat - pestki z 1/4 średniej sztuki
  • Płatki migdałów - łyżka

Sposób przygotowania:

  • Płatki zalewamy jogurtem i wstawiamy na noc do lodówki.
  • Rano dodajemy dżem, owoce i migdały.



 Wartość odżywcza porcji jogurtowej owsianki:

  • Energia: 327 kcal
  • Białko: 9,5 g
  • Tłuszcz: 9 g
  • Węglowodany: 57 g
  • Błonnik pokarmowy: 6 g
  • Cholesterol: 6 mg


Jogurtowa owsianka jest dobrym źródłem:
  • Składników mineralnych: potasu, wapnia, żelaza, magnezu,cynku;
  • Witamin: E, B1, B2, B12, kwasu foliowego;

P.S. Chcesz jeść zdrowo jednak nie wiesz od czego rozpocząć? Pobierz teraz moją listę 55 zdrowych produktów i weź ją na kolejne zakupy! To będzie Twój pierwszy krok w stronę zdrowego odżywiania i lepszego życia (zdrowie, więcej energii, szczupła sylwetka, mocne włosy i paznokcie). Do dzieła!

3 komentarze:

  1. Zdrowo i smacznie :) Rzadko robię owsiankę z jogurtem, niemniej całkiem ją lubię.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam wszelkiego rodzaju owsianki ,ta jest przepyszna !

    OdpowiedzUsuń
  3. dziękuję za udział w akcji i zapraszam do lektury podsumowania http://gotujzrodzinka.pl/polecamy-i-uczymy-sie/polecamy/dobra-owsianka-nie-jest-zla-podsumowanie-2/

    OdpowiedzUsuń