Składniki na dwie porcje:
- Banan (dojrzały) - dwie sztuki
- Gruszka - sztuka
- Jogurt naturalny - 3 łyżki
- Otręby owsiane - czubata łyżka
Sposób przygotowania:
- Owoce obieramy, z gruszki usuwamy gniazdo nasienne.
- Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera.
Wartość odżywcza porcji (szklanka) koktajlu bananowo - gruszkowego:
- Energia: 190 kcal
- Białko: 3,4 g
- Tłuszcz: 1,3 g
- Węglowodany: 46 g
- Błonnik pokarmowy: 5 g
- Cholesterol: 2,4 mg
Koktajl bananowo - gruszkowy jest dobrym źródłem:
- Składników mineralnych: potasu, magnezu;
- Witamin: C, B6, B2, kwasu foliowego;
wygląda pysznie. muszę wreszcie zainwestować w lepszy blender :)
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie popijam, jest bardzo dobry :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!