Paulina Styś-Nowak dnia 2012/10/11

Koktajl bananowo - gruszkowy

Składniki na dwie porcje:

  • Banan (dojrzały) - dwie sztuki
  • Gruszka - sztuka
  • Jogurt naturalny - 3 łyżki
  • Otręby owsiane - czubata łyżka

Sposób przygotowania:

  • Owoce obieramy, z gruszki usuwamy gniazdo nasienne.
  • Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera.


Wartość odżywcza porcji (szklanka) koktajlu bananowo - gruszkowego:

  • Energia: 190 kcal
  • Białko: 3,4 g
  • Tłuszcz: 1,3 g
  • Węglowodany: 46 g
  • Błonnik pokarmowy: 5 g
  • Cholesterol: 2,4 mg


Koktajl bananowo - gruszkowy jest dobrym źródłem:
  • Składników mineralnych: potasu, magnezu;
  • Witamin: C, B6, B2, kwasu foliowego;

Dietetyk Paulina Styś-Nowak

Mama. Dietetetyk. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu.

O mnie

3 komentarze: