Paulina Styś-Nowak dnia 2012/07/15

Roladki drobiowe z marchewką

Składniki na porcję:

  • Pierś z kurczaka – mała sztuka
  • Serek twarogowy – dwie łyżki
  • Marchewka gotowana – mała sztuka
  • Przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż na dwie części – każdą rozbić na cienkie kotlety.
  • Filety przyprawić ulubionymi przyprawami.
  • Środek filetów posmarować kanapkowym serkiem twarogowym i rozłożyć na nim pokrojone na ćwiartki kawałki marchewek.
  • Filety zawinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczkami w co najmniej trzech miejscach (na środku i obu końcach).
  • Roladki piec w naczyniu żaroodpornym (bez dodatku tłuszczu) w temp. 200˚C przez ok. 30 minut.

Wartość odżywcza jednej porcji roladek drobiowych z marchewką (dwie roladki)

  • Energia: 163 kcal
  • Białko: 25 g
  • Tłuszcz: 5,5 g
  • Węglowodany: 4 g
  • Błonnik pokarmowy: 1,4 g
  • Cholesterol: 67,4 mg

Roladki drobiowe z marchewką są dobrym żródłem:
  • Składników mineralnych: magnezu, potasu, cynku;
  • Witamin: A, B2, B6, B12, PP;


Chcesz zdrowo schudnąć?

Pobierz za darmo mój jadłospis odchudzający 1500kcal.

Pobierz za darmo

5 komentarzy:

  1. Ktoś skopiował ten przepis,tak jak wiele innych i wkleił jako swój na facebook pod tym linkiem https://www.facebook.com/1000pomyslownaobiad

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za informację!
      Faktycznie znalazło się jeszcze kilka przepisów...

      Usuń
  2. Przepyszne te roladki ��

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziś były na obiad ��

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziś na obiad robiłam te roladki. Pyszne naprawde warto. Szybko się robi.

    OdpowiedzUsuń