Składniki na porcję:
- Pierś z kurczaka – mała sztuka
- Serek twarogowy – dwie łyżki
- Marchewka gotowana – mała sztuka
- Przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka papryka
Sposób przygotowania:
- Pierś z kurczaka przekroić wzdłuż na dwie części – każdą rozbić na cienkie kotlety.
- Filety przyprawić ulubionymi przyprawami.
- Środek filetów posmarować kanapkowym serkiem twarogowym i rozłożyć na nim pokrojone na ćwiartki kawałki marchewek.
- Filety zawinąć ciasno w roladkę i spiąć wykałaczkami w co najmniej trzech miejscach (na środku i obu końcach).
- Roladki piec w naczyniu żaroodpornym (bez dodatku tłuszczu) w temp. 200˚C przez ok. 30 minut.
Wartość odżywcza jednej porcji roladek drobiowych z marchewką (dwie roladki)
- Energia: 163 kcal
- Białko: 25 g
- Tłuszcz: 5,5 g
- Węglowodany: 4 g
- Błonnik pokarmowy: 1,4 g
- Cholesterol: 67,4 mg
Roladki drobiowe z marchewką są dobrym żródłem:
- Składników mineralnych: magnezu, potasu, cynku;
- Witamin: A, B2, B6, B12, PP;
Ktoś skopiował ten przepis,tak jak wiele innych i wkleił jako swój na facebook pod tym linkiem https://www.facebook.com/1000pomyslownaobiad
OdpowiedzUsuńDziękuję za informację!
UsuńFaktycznie znalazło się jeszcze kilka przepisów...
Przepyszne te roladki ��
OdpowiedzUsuńDziś były na obiad ��
OdpowiedzUsuńDziś na obiad robiłam te roladki. Pyszne naprawde warto. Szybko się robi.
OdpowiedzUsuń