Paulina Styś-Nowak dnia 2012/08/04

Koktajl borówkowo - gruszkowy

Składniki na dwie porcje:

  • Czerwona borówka – szklanka
  • Gruszki – dwie sztuki*
  • Jogurt naturalny – 3 łyżki
  • Cukier – cztery łyżeczki

*Bardzo ważne jest aby gruszki były słodkie i soczyste – moje niestety miały lekko gorzki posmak co przełożyło się również na smak koktajlu.




Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki miksujemy blenderem i… gotowe ;)

Wartość odżywcza porcji koktajlu borówkowo - gruszkowego:

  • Energia: 142 kcal
  • Białko: 2 g
  • Tłuszcz: 1 g
  • Węglowodany: 35 g
  • Błonnik pokarmowy: 4 g
  • Cholesterol: 2 mg

Koktajl borówkowo - gruszkowy jest dobrym źródłem:
  • Składników mineralnych: potasu, magnezu, wapnia;
  • Witamin: E, C, kwasu foliowego, B2, B12;

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz