Składniki na porcję:
- Makaron razowy - ok. 60 g
- Serek wiejski - 100 g (1/4 kubka)
- Banan - 1/2 sztuki
- Truskawki - szklanka
Sposób przygotowania:
- Makron gotujemy w lekko osolonej wodzie - podajemy z serkiem wiejskim i owocami.
Wartość odżywcza makaronu na słodko:
- Energia: 370 kcal
- Białko: 14 g
- Tłuszcz: 3,7 g
- Węglowodany: 74 g
- Błonnik pokarmowy: 5,4 g
- Cholesterol: 7,5 mg
Makaron na słodko jest dobrym źródłem:
- Składników mineralnych: potasu, magnezu, żelaza;
- Witamin: C, kwasu foliowego, B2, B6, B12;
uwielbiam makarony na słodko! :)
OdpowiedzUsuńa w Twoim wykonaniu wygląda pysznie ;)
Mniam, makaron na słodko jest pyszny :) Przeważnie daję twaróg, owoce lub dżem i jakiś słonecznik bądź migdały. Twoja wersja wygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńświetne na lato:)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :) Zrobię takie hymm może w sobotę na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńNa jaki posiłek poleca się to danie???
OdpowiedzUsuńMoże być na śniadanie lub mniejsza porcja na II śniadanie.
Usuń