Mango i jagody to zaskakująco dobre połączenie! | Zdrowe Przepisy Pauliny Styś

Paulina Styś-Nowak dnia 2014/07/18

Mango i jagody to zaskakująco dobre połączenie!

U mnie ciągle jagodowo ;) Tym razem jagody wpadły do koktajlu z mango. Połączenie to okazało się super smaczne - musicie koniecznie spróbować!



Składniki na 2 porcje:

  • Jagody - 6 łyżek
  • Banan - 1/2 sztuki
  • Mango - spora sztuka
  • Jogurt naturalny - 4 łyżki



Sposób przygotowania:


  • Zmiksuj wszystkie składniki na gładki koktajl.
  • Jeśli chcesz uzyskać warstwy zmiksuj jagody z bananem i 2 łyżkami jogurtu oraz osobno mango z 2 łyżkami jogurtu. Nakładaj ostrożnie łyżką warstwy.



Wartość odżywcza porcji koktajlu jagoda - mango:

  • Energia: 177 kcal
  • Białko: 3,5 g
  • Tłuszcz: 1,7 g
  • Węglowodany: 36 g
  • Błonnik pokarmowy: 4 g
  • Cholesterol: 4 mg


Koktajl jagoda - mango jest dobrym źródłem:
  • Składników mineralnych: potasu, wapnia, magnezu, cynku;
  • Witamin: A, E, C, kwasu foliowego, B1, B2, B6, B12;

P.S. Chcesz jeść zdrowo jednak nie wiesz od czego rozpocząć? Pobierz teraz moją listę 55 zdrowych produktów i weź ją na kolejne zakupy! To będzie Twój pierwszy krok w stronę zdrowego odżywiania i lepszego życia (zdrowie, więcej energii, szczupła sylwetka, mocne włosy i paznokcie). Do dzieła!

7 komentarzy:

  1. Jeżeli jest mango to musi pysznie smakować ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzień dobry! Już od paru miesięcy moim zamiennikiem cukru był syrop klonowy. Niestety ostatnio skończył mi się, a w sklepie go nie było, dlatego też postanowiłam zakupić syrop z agawy. W domu z ciekawości poszperałam o nim (syropie z agawy) w internecie i z tego co wyczytałam nie jest on za zdrowy. Może pani się wypowiedzieć na temat tego słodzidła? Co pani o tym sądzi? To dla mnie bardzo ważne, ponieważ nie mam pojęcia co teraz zrobić z pełną buteleczką syropu. Oczywiście mogę go stosować "raz na jakiś czas", ale wolę, aby tym "raz na jakiś czas" był cukier, bo bardziej mi odpowiada. Czekam na pani zdanie o tym :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale świetnie wygląda! :D

    libellule21.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. i właśnie w takiej prostocie i naturalnych smakach tkwi cały urok! pychota!!

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie warstwowe są przeurocze, aż chce się jeść! Czy też pić ;) Można poszaleć nawet z wieloma rodzajami owoców i zrobić tęczę w szklance :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda apetycznie :) Po moich jagodziankach wszyscy chodzili z kolorowymi ustami i zębami, ciekawe jak po takim koktajlu :P

    usfoody.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam mango, a ost. odkryłam cudnie słodkiego melona :)

    OdpowiedzUsuń