Sałatka "Fetujące winogrona" | Zdrowe Przepisy Pauliny Styś

Paulina Styś-Nowak dnia 2012/08/13

Sałatka "Fetujące winogrona"

Składniki na porcję:

  • Mieszanka sałat - garść
  • Ser feta lub favita o obniżonej zawartości tłuszczu - 1/4 kostki
  • Winogrona - 5 - 7 gronek
  • Por (posiekany) - łyżka
  • Suszona żurawina - łyżka



Sposób przygotowania:

  • Na talerzu rozkładamy sałatę.
  • Ser kroimy w kosteczkę i rozrzucamy na sałatach.
  • Winogrona kroimy na połówki i również rozkładamy na talerzu.
  • Całość obsypujemy posiekanym porem i suszoną żurawiną.

Wartość odżywcza porcji sałatki "Fetujące winogrona":

  • Energia: 162 kcal
  • Białko: 11 g
  • Tłuszcz: 10 g
  • Węglowodany: 7 g
  • Błonnik pokarmowy: 1 g
  • Cholesterol: 57,8 mg

Sałatka "Fetujące winogrona" jest dobrym źródłem:

  • Składników mineralnych: wapnia, cynku;
  • Witamin: A, kwasu foliowego, B2, B12;


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz